Rikosoikeus

Share

Asianajotoimistomme on hoitanut rikosasioita sen perustamisesta vuodesta 1979 lähtien. Rikosoikeudellisissa asioissa on suuri merkitys sillä, että avustajalla on laaja kokemus avustajana toimimisesta rikosasioissa. Avustamme sekä vastaajia (syytetty) että asianomistajia (rikoksen uhri) kaikissa rikosoikeudellisissa asioissa.

Asianomistajan kannalta avustaja on tärkeä, jotta hän ei menetä oikeuttaan korvauksiin, jotka hänen olisi mahdollista saada. Tuomioistuin ei koskaan määrää asianomistajille korvauksia viran puolesta, vaan niitä on aina osattava vaatia.

Syytetyn kannalta avustaja on hänen oikeusturvansa tae. Avustajalla on monessa tilanteessa suuri vaikutus rikoksesta määrättävään seuraamukseen ja sen johdosta maksettaviin korvauksiin. Oikeanlaisella oikeudellisella argumentaatiolla voidaan vaikuttaa siihen, mikä asian lopputulos tulee olemaan.

Toimistomme asianajajilla on pitkä kokemus ja vahva osaaminen rikosoikeudellisissa asioissa. Sen lisäksi toimistomme asianajajilla ja lakimiehillä on kokemusta myös kaikilta muilta sektoreilta eli poliisin, syyttäjän ja tuomioistuimen puolelta. Asianajaja Pekka Männistö on suorittanut tuomioistuinharjoittelun Lohjan käräjäoikeudessa, mistä kertoo varatuomarin arvonimi. Toimistomme lakimiehistä Niina Koskisella on kokemusta Helsingin syyttäjänvirastosta ja Max Bockilla tutkinnanjohtajan tehtävistä Espoon poliisilaitokselta, missä hän on toiminut tutkinnanjohtajana. Siten rikosoikeudellinen osaamisemme on erittäin laaja-alaista ja pystymme tarjoamaan laadukasta palvelua rikosprosessin kaikissa vaiheissa.

Mikäli olette oikeutettu oikeusapuun, voimme tehdä hakemuksen puolestanne. Teidän ei tarvitse erikseen kääntyä oikeusaputoimiston puoleen, vaan oikeusapuun on oikeutettu yhtäläisesti silloinkin, kun käyttää yksityistä asianajajaa.

Useimmilla teistä sisältyy kotivakuutukseen tai yrityksen vakuutukseen oikeusturvavakuutus, jonka perusteella teillä on myös oikeus ainakin asianomistajan asemassa ollessanne saada korvauksia asiantuntijan käyttämisestä.

Kannattaa perehtyä myös rikosoikeuteen liittyviin artikkeleihimme sekä usein kysyttyihin kysymyksiin, missä on lisää oikeudenalaan liittyvää informaatiota.

Voit olla meihin yhteydessä joko sähköpostitse toimisto@aamannisto.fi, puhelimitse 09 5431 973, yhteydenottolomakkeen kautta tai tulla suoraan käymään toimistollamme Espoon Leppävaarassa.

Oikeusturvavakuutus

Useimmilla teistä sisältyy kotivakuutukseen tai yrityksen vakuutukseen oikeusturvavakuutus, jonka perusteella teillä on oikeus ainakin asianomistajan asemassa ollessanne saada korvauksia asiantuntijan käyttämisestä. Oikeusturvan hakeminen voidaan tehdä puolestanne toimistomme toimesta. Tarkemmin asiasta asianomistajan näkökulmasta voit lukea artikkelistamme Rikoksen uhrin asianajajan palkkio 

Oikeusapu

Taloudellisesta tilanteestanne riippuen voitte olla oikeutettu oikeusapuun, joka kattaa oikeudenkäyntikulunne joko kokonaan tai osittain. Teidän ei tarvitse erikseen kääntyä oikeusaputoimiston puoleen, vaan oikeusapuun on oikeutettu yhtäläisesti silloinkin, kun käyttää yksityistä asianajajaa. Oikeusapuhakemuksen voimme tehdä puolestanne. Tarkemmin asiasta asianomistajan näkökulmasta voit lukea artikkelistamme Rikoksen uhrin asianajajan palkkio