Rikosoikeus

Share

Asianajotoimistomme on hoitanut rikosasioita sen perustamisesta vuodesta 1979 lähtien. Rikosasioissa on suuri merkitys sillä, että asianajajalla on laaja kokemus avustajana toimimisesta rikosasioissa. Asianajotoimistomme avustaa sekä vastaajia (syytetty) että asianomistajia (rikoksen uhri) kaikissa rikosoikeudellisissa asioissa.

Asianomistajan asianajaja pystyy ensinnäkin vaikuttamaan siihen, että rikoksen tekijä saa tuomion teostaan. Päävastuu syytteen ajamisesta on syyttäjällä, mutta asianomistajan kannalta asianajaja on tärkeä myös siksi, että hän ei menetä oikeuttaan korvauksiin, jotka hänen olisi rikoksen perusteella mahdollista saada. Tuomioistuin ei koskaan määrää rikoksen uhrille korvauksia viran puolesta, vaan niitä on aina osattava vaatia.

Syytetyn kannalta asianajaja on hänen oikeusturvansa tae. Asiansa osaava asianajaja voi omalla työllään vaikuttaa siihen, tuleeko asiasta ylipäätään tuomiota vai ei. Asianajajalla on monessa tilanteessa suuri vaikutus myös rikoksesta määrättävään seuraamukseen ja korvauksiin. Oikeanlaisella oikeudellisella argumentaatiolla voidaan vaikuttaa siihen, mikä asian lopputulos tulee olemaan.

Toimistomme asianajajilla ja lakimiehillä on pitkä kokemus ja vahva osaaminen rikosoikeudellisissa asioissa asianajopuolelta. Asianajaja Pekka Männistö on muun muassa suorittanut tuomioistuinharjoittelun Lohjan käräjäoikeudessa, mistä kertoo varatuomarin arvonimi.

Siten rikosoikeudellinen osaamisemme on erittäin laaja-alaista ja pystymme tarjoamaan laadukasta palvelua rikosprosessin kaikissa vaiheissa. Rikosprosessissa asianajajan puoleen kääntymistä kannattaa harkita jo esitutkintavaiheessa. Mitä vakavammasta asiasta on kyse, sitä aikaisemmin avustaja tarvitaan.

Mikäli olette oikeutettu oikeusapuun, voimme tehdä hakemuksen puolestanne. Teidän ei tarvitse erikseen kääntyä oikeusaputoimiston puoleen, vaan oikeusapuun on oikeutettu yhtäläisesti silloinkin, kun käyttää yksityistä asianajajaa. Monilla teistä sisältyy kotivakuutukseen tai yrityksen vakuutukseen oikeusturvavakuutus, jonka perusteella teillä on myös oikeus ainakin asianomistajan asemassa ollessanne saada korvauksia asianajajan käyttämisestä.

Kannattaa perehtyä myös rikosoikeuteen liittyviin artikkeleihimme sekä usein kysyttyihin kysymyksiin, missä on lisää oikeudenalaan liittyvää informaatiota.

Voit olla meihin yhteydessä joko sähköpostitse toimisto@aamannisto.fi, puhelimitse 09 541 3973, yhteydenottolomakkeen kautta tai tulla suoraan käymään toimistollamme Espoon Leppävaarassa.

Oikeusturvavakuutus

Useimmilla teistä sisältyy kotivakuutukseen tai yrityksen vakuutukseen oikeusturvavakuutus, jonka perusteella teillä on oikeus ainakin asianomistajan asemassa ollessanne saada korvauksia asiantuntijan käyttämisestä. Oikeusturvan hakeminen voidaan tehdä puolestanne toimistomme toimesta. Tarkemmin asiasta asianomistajan näkökulmasta voit lukea artikkelistamme Rikoksen uhrin asianajajan palkkio 

Oikeusapu

Taloudellisesta tilanteestanne riippuen voitte olla oikeutettu oikeusapuun, joka kattaa oikeudenkäyntikulunne joko kokonaan tai osittain. Teidän ei tarvitse erikseen kääntyä oikeusaputoimiston puoleen, vaan oikeusapuun on oikeutettu yhtäläisesti silloinkin, kun käyttää yksityistä asianajajaa. Oikeusapuhakemuksen voimme tehdä puolestanne. Tarkemmin asiasta asianomistajan näkökulmasta voit lukea artikkelistamme Rikoksen uhrin asianajajan palkkio  

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset