Koronaviruksen vaikutus toimintaamme

Share

Pyrimme jatkamaan toimintaamme mahdollisimman normaalisti koronaviruksesta huolimatta. Luonnollisesti se vaikuttaa kuitenkin tapaan, miten toimeksiantoja hoidetaan niin kauan, kun virus on voimissaan.

Koronavirus tulee vaikuttamaan asioiden etenemiseen. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, mitä käräjäoikeudessa vireillä olevia asioita tullaan siirtämään myöhemmäksi. Esimerkiksi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on jo nyt perunut käsittelyjä ns. kiireettömissä asioissa. Meillekin on tullut lukuisia soittoja ja tiedusteluja tilanteen vaikutuksesta omaan asiaan. Suosittelemme kaikkia varautumaan siihen, että asiat voivat tilanteen myötä pitkittyä. Meillä ei toistaiseksi ole antaa varmaa tietoa siitä, miten koronavirus tulee loppujen lopuksi vaikuttamaan asioiden etenemiseen.

Toistaiseksi meillä on toimisto auki normaalisti. Seuraamme luonnollisesti koko ajan tilannetta ja tiedotamme aina, kun jotain uutta ilmenee, millä on vaikutusta toimeksiantojen hoitamiseen.

Olemme ohjeistaneet koko toimistomme henkilökuntaa olemaan pienellä kynnyksellä poissa, jos mitään flunssan oireita ilmenee. Pyydämme myös kaikkia asiakkaitamme informoimaan meitä, jos teillä on flunssan oireita. Tässä vallitsevassa tilanteessa se on kaikkien etu. Myös viranomaiset suhtautuvat hyväksyvästi peruutuksiin ja viivästyksiin, mitkä johtuvat terveydellisistä seikoista. Terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle.

Me olemme osaltamme huolehtineet siitä, että kaikki neuvottelut voidaan hoitaa etäyhteyden kautta videoneuvotteluin. Tarvittaessa meiltä saa ohjeet tarvittavista ohjelmista ja niiden käytöstä. Tämä on aina vaihtoehtona toimistollamme tapahtuvalle neuvottelulle. Luonnollisesti myös suurin osa neuvotteluista voidaan hoitaa puhelimen välitykselläkin ilman videoyhteyttä.
Jos kuitenkin neuvottelu järjestetään toimistollamme, pyydämme huolehtimaan erityisesti käsihygieniasta. Näin mekin teemme! Sanomattakin on selvää, että kättelyistä olemme luopuneet. Toimistomme siivousta on myös lisätty, jotta tartuntariski saataisiin minimoitua.

Meillä kaikilla on olemassa myös etäyhteydet ja etätyömahdollisuus, joten kirjalliset työt saadaan vietyä normaalissa aikataulussa eteenpäin. Siten esimerkiksi määräpäivistä pystytään kyllä pitämään kiinni normaalisti eikä siitä tarvitse kenenkään huolehtia.

Ylipäätään pyrimme hoitamaan asioita tässä tilanteessa mahdollisimman joustavasti siten, että koronaviruksesta huolimatta jokainen saa apua juridisiin ongelmiinsa. Otamme normaalisti uusia toimeksiantoja vastaan. Ollaan tarvittaessa luovia ja katsotaan yhdessä, miten teidän asianne saadaan ratkaistua ilman ylimääräistä riskiä saada koronavirusta.

Tsemppiä kaikille ja pysykää terveinä!

Posted in Yleinen.